Reklamacije i zamene

U slučaju da kupcu ne odgovara kupljeni proizvod ima pravo da odustane od kupovine u roku od 2 dana od dana prijema robe.
Kupac ima pravo da zameni proizvod za drugi proizvod (u istoj, većoj ili manjoj vrednosti, uz nadoknadu sredstava kupcu/prodavcu) ili da mu novac bude vraćen u vidu novcanog vaučera za kupovinu na sajtu ili Instagram stranici Charlie Fashion Studio.
Reklamaciju možete da izvršite slanjem e-mail-a na info@charliefashion.rs, kontakt forme na sajtu ili putem direktne poruke na Instagramu.
Rok za odgovor na reklamaciju je 8 radnih dana od dana prijema zahteva za reklamaciju.

Postupak:

  • Korak 1 – Kupac je obavezan da prethodno pismenim putem prodavcu uloži reklamaciju i to putem e-maila na info@charliefashion.rs ili putem direktne poruke na Instagram stranici Charlie Fashion Studio. NAPOMENA: Radi verovostojnosti primljenih informacija, reklamacije usmenim putem odnosno putem telefona neće se uzimati u razmatranje i prihvataju se samo reklamacije elektronskim odnosno pisanim putem.
  • Korak 2 – Nakon odgovora prodavca, kupac u zavisnosti od toga da li je reklamacija prihvaćena ili odbijena zbog neosnovanosti, bez odlaganja šalje sporni artikal prodavcu, ISKLJUČIVO kurirskom sluzbom kojom je prodavac dostavio artikal, o svom trosku (sve posiljke za koje nije placena dostava od strane kupca biće odbijeni i vraćeni nazad kupcu), bez otkupnine, a zajedno sa popunjenim REKLAMACIONIM LISTOM
  • Korak 3 – Prodavac obaveštava kupca o primljenom artiklu.
  • Korak 4 – Prodavac u roku od 8 radnih dana kupca obaveštava elektronskim putem o odluci
  • Korak 5 – U roku od 15 radnih dana od dana obaveštavanja kupca o reklamacionoj odluci, prodavac je dužan da bez odlaganja realizuje reklamaciju.

Po prijemu proizvoda koji se reklamira, utvrdiće se da li je proizvod ispravan, nekorišćen i neoštećen i u roku od 8 dana obavestićemo kupca o ishodu
reklamacije (odbijena ili prihvacena reklamacija) elektronskim putem, kao i o eventualnom nacinu resavanja reklamacije (povraćaj, zamena za drugi artikal, popravka ili odgovarajuće umanjenje cene)
Rok za realizaciju reklamacije je 14 dana od dana povraćaja robe. Odluka o krajnjem ishodu reklamacije je na prodavcu. Prodavac će nastojati da ucini sve sto je njegovoj moci, a u skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca resavanja reklamacija, a u cilju otklanjanja nedostataka porucenog artikla.

Mogucnost povraćaja novca je moguc ukoliko je kupcu greškom prodavca poslat pogrešan artikal ili artikal sa felerom odnosno fabričkim oštećenjem.
Povracaj novca moguc je ISKLJUČIVO na tekući račun, a koji će kupac navesti prilikom popunjavanja reklamacionog lista koji zajedno sa artiklom šalje prodavcu na razmatranje.
Rok za uplatu sredstava u slučaju da se odobri povraćaj je 3 radna dana, od momenta dostavljanja odluke o reklamaciji kupcu.

NAPOMENA: Pravo na reklamaciju kupac ostvaruje ukoliko predmetni komad nije nošen, opran, ukoliko poseduje etiketu ili zaštitno pakovanje, kao i ukoliko se predmetni komad nalazi u istom stanju u kakvom je i poslat od strane prodavca.

U slučaju zamene ili povraćaja, kupac snosi troskove dostave kao i prilikom kupovine artikla.

Molimo vas da pre porudžbine detaljno pogledate tabelu sa veličinama kao i opis materijala proizvoda, kako biste bili sigurni da vam odabrani proizvod odgovara.
U slucaju da vam je potrebna dodatna informacija o proizvodu, budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila info@charliefashion.rs ili putem direktne poruke na Instagram stranici Charlie Fashion Studio.